veel gestelde vragen tandheelkundige kliniek

Veel gestelde vragen over onze tandheelkundige kliniek in Zaandam

We snappen dat u genoeg vragen heeft over onze behandelingen, werkmethodes en kosten. Onze tandheelkundige kliniek heeft de meest gestelde vragen voor u opgesomd. Hiermee bent u hopelijk een stap dichterbij bij het verwezenlijken van uw droomglimlach. Onze lijst met vragen en antwoorden vindt u hieronder.

Mag ik een röntgenfoto maken tijdens mijn zwangerschap?

Het antwoord is nee. Het is niet toegestaan om röntgenfoto’s te maken tijdens een zwangerschap. Meestal maken de specialisten gebruik van een verouderde foto of zullen ze in overleg met een ander alternatief komen om uw tanden te behandelen. Voor meer informatie over tandartsbehandelingen tijdens zwangerschap, neem dan telefonisch contact met ons op.

Doen alle ingrepen pijn?

Dit is afhankelijk van de soort behandeling. Tijdens een behandeling waar bijvoorbeeld uw tandvlees wordt gecorrigeerd of beschadigde tanden verwijderd worden, krijgt u plaatselijke verdoving. Na de behandeling werkt verdoving uit en u ervaart langzamerhand pijnklachten. Maar hiervoor krijgt u voldoende pijnstillende middelen voor om de pijn verdraagzaam te maken.

Vanaf wanneer zijn kinderen welkom bij onze kliniek?

We zijn naast esthetische tandheelkundige kliniek ook een tandkliniek waar reguliere mondverzorging wordt toegepast. Kinderen zijn bij ons meestal welkom vanaf 4 jaar. We besteden veel aandacht aan preventie van gebitsproblemen en mondverzorging voor jonge kinderen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, en vooral bij kinderen. Wilt u uw kind inschrijven bij onze kliniek? Vul dan het inschrijfformulier en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kan ik mijn angst voor de tandarts overwinnen?

Meestal bent u bang voor het geluid van de boor of het idee van een naaldprik in uw tandvlees. Wat uw angst ook is, we hebben hier een passende oplossing voor. Speciaal voor patiënten met angst voor de tandarts hebben we de ‘behandeling onder narcose‘ in het leven geroepen. Onze tandspecialisten brengen u eenvoudig in slaap waardoor u niks merkt van alle geluiden tijdens een behandeling.

Hoe poets ik met een elektrische tandenborstel?

We geven u de poetsinstructies voor de tandenborstels met een roterend systeem.

  • Breng tandpasta aan
  • Zet de tandenborstel onder een kleine hoek op het tandoppervlak net over de tandvleesrand
  • Druk heel lichtjes met de borstel op uw tand
  • Houd de borstel een enkele seconden op uw tand of kies. De tandenborstel doet zelf de reiniging.

Wanneer de tand of kies naar uw gevoel schoon is, gaat u naar de volgende tand en voert u dezelfde stappen uit.

Bent u geen ervaren poetser met de elektrische tandenborstel? Onze tandverzorgers helpen u graag bij selecteren van de juiste borstel en geven u de nodige poetsinstructies die voor uw tanden van toepassing kunnen zijn.

Waarom is flossen belangrijk en hoe moet het?

Zelfs met een elektrische tandenborstel kunt u niet alle etensresten en tandplak verwijderen. Etensresten zitten ook tussen uw tanden en met een flosdraad of tandenstoker kunt u deze makkelijk tussen uw tanden weghalen. Er zijn verschillende flosdraden, waaronder de Nylon en PTFE-flosdraad. De PTFE-flosdraad is geschikt voor tanden die dicht op elkaar zitten, omdat ze maar één vezel hebben. De andere variant heeft meerdere vezels, is in meerder smaken leverbaar en kunt u deze met of zonder waslaag aanschaffen. Wilt u weten welke flosdraad geschikt is voor uw gebit? Vraag het aan onze tandheelkundigen.

Mijn tand is afgebroken, wat nu?

Indien u de afgebroken tand kunt vinden, is het handig om deze mee te nemen naar onze kliniek. Het is van belang dat de afgebroken tanddeel nat blijft. Gebruik hiervoor een klein potje of een plasticbeker met water. Onze tandspecialisten zullen uw tand bekijken en ze beoordelen als de afgebroken tand terug te plaatsen is. Mocht terugplaatsing niet mogelijk zijn, wordt uw tand herstelt met composiet in uw tandkleur.

Bij kinderen gelden andere procedures, neem hiervoor contact met ons op.

Hoeveel kost een behandeling?

Kosten voor een behandeling zijn afhankelijk van de soort behandeling, de materiaalkeuze en uw dekking maximumbedrag van tandverzekeringspakket of -maatschapij. We kunnen u alleen garanderen dat u de laagste prijs betaalt voor diverse behandelingen bij onze tandheelkundige kliniek in Zaandam. Op onze online prijzenlijst vindt u de kosten voor de meest voorkomende behandelingen waar u ook direct een offerte kunt aanvragen.

Andere vragen?

Heeft u een andere vraag over onze behandelingen of tandheelkundige kliniek? Stuur ons een e-mail met uw vraag en wij geven hier zo snel mogelijk antwoord op.

Bent u nog niet bij ons ingeschreven?

Nu inschrijven

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH