Wat wordt er vergoed met mijn tandenverzekering?

Wat wordt er vergoed met mijn tandenverzekering?

vergoed tandartsverzekering
Dat is een hele goede vraag. Welke behandeling precies en tot welk bedrag een behandeling wordt vergoed hangt af van uw verzekeringspakket. Doordat er veel vraag is naar gebitsverandering, wordt de vraag vaak gesteld: “Wordt mijn cosmetische behandeling vergoedt?“.
 

Waarom een cosmetische behandeling?

Een cosmetische behandeling of esthetische tandheelkunde wordt niet gedaan vanuit gezondheidsoverwegingen. Een esthetische behandeling is om uw gebit mooier te maken. Dit wordt gedaan door uw gebit bijvoorbeeld recht te maken of juist witter. Een lelijke tand of kies vervangen is ook een optie. Er zijn diverse behandelingen mogelijk om weer een stralend gebit te krijgen.
 

De kosten

De kosten kunnen hoog oplopen. Maar bij Tandarts Buitenland profiteert u van betaalbare behandelkosten. Vergelijk het zelf met onze prijzenlijst!

Door het aanvragen van een offerte op maat weet u exact wat de kosten zijn voor de gekozen behandeling. Het totaalbedrag is afhankelijk van het type materiaal en gebruikte techniek.

Wat kunnen we garanderen? Hoe groter uw behandeling, des te hoger de korting.
 

Vergoeding tandartsverzekering

Wanneer u wenst meer te willen laten vergoeden, is het handig om een aanvullende tandartsverzekering af te sluiten. Voor bijvoorbeeld een facings-behandeling kunnen klanten boven 18 jaar geen vergoedingen krijgen met een basisverzekering.

Elk zorgverzekering varieert in de maximale vergoeding voor esthetische tandheelkunde. Vind hier een complete overzicht van zorgverzekeraars met de vergoedingen per tandartsverzekering.
 

Waarop te letten bij het afsluiten van een tandartsverzekering?

Er zijn een aantal zaken die belangrijk zijn bij het selecteren van het juiste pakket:

  • Welk bedrag wordt er vergoed? Wat keert een zorgverzekeraar maximaal uit?
  • Wat is het vergoedingspercentage?
  • Welke soort behandelingen wordt er vergoed door de zorgverzekeraar? Valt esthetische behandeling hieronder? Worden alle behandelcodes wel, niet of deels gedekt?
  • Wat zijn de aanvullende voorwaarden?

 

Aanvullende informatie nodig?

We begrijpen dat het lastig is om te achterhalen wat wel of niet vergoed wordt voor een cosmetische behandeling. U kunt gerust contact met ons opnemen of informeer bij uw zorgverzekering.

Leave a Comment

START TYPING AND PRESS ENTER TO SEARCH